Skip to main content.

Hoe vind je het perfecte kunstwerk uit een collectie van 900 kunstwerken?

Het kiezen van het juiste kunstwerk uit een uitgebreide collectie van 900 werken kan een ontmoedigende taak lijken. Met zoveel opties is het makkelijk om overweldigd te raken. Maar maak je geen zorgen! Met de juiste aanpak en een paar tips kun je het perfecte kunstwerk vinden dat niet alleen bij je past, maar ook je huis of werkplek verrijkt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je zoektocht gemakkelijker en leuker te maken.

 

1. Bepaal je Smaak en Voorkeuren

De eerste stap is om een goed begrip te krijgen van je eigen smaak en voorkeuren. Dit kun je doen door jezelf een paar vragen te stellen en de filters op onze website te gebruiken:

  • Welke stijlen spreken je aan? (abstract, figuratief, geometrisch, kleurrijk, etc.)
  • Welke kleuren vind je aantrekkelijk of passen goed bij je interieur?
  • Heb je voorkeur voor bepaalde thema’s of onderwerpen? (landschap, portretten, urban&street, etc.)

Maak eventueel een moodboard of verzamel afbeeldingen van kunstwerken die je mooi vindt om een duidelijker beeld te krijgen van je smaak.

2. Stel je Budget Vast

Kunstwerken kunnen variëren in prijs, dus het is belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. Elk kunstwerk op de website staat geprijsd. Je vindt zowel de huurprijs per jaar als de aankoopprijs onder elk kunstwerk terug. Bovendien helpt de budgetfilter je om je selectie te beperken en voorkomt dat je teleurgesteld raakt als een kunstwerk buiten je bereik ligt.

 

3. Bezoek Tentoonstellingen en Plan een Meeting met onze Consultant

Als je de mogelijkheid hebt, bezoek dan fysieke tentoonstellingen. Dit geeft je de kans om kunstwerken in het echt te zien, wat vaak een heel andere ervaring is dan ze online te bekijken. Let op hoe je je voelt bij verschillende kunstwerken en welke emoties ze bij je oproepen.

Plan een meeting met onze art consultant of boek een afspraak om het kantoor en de toonruimte van Bernice te bezoeken. Wanneer je ons jouw favoriete kunstwerken laat weten, zetten we ze klaar en maken we een  mini-expo op jouw maat.

Plan je meeting hier

4. Lees Beschrijvingen en Achtergrondinformatie

Bij Bernice nemen we de teksten over kunstenaars heel serieus. Neem de tijd om de beschrijvingen over de kunstenaars en hun werken online te lezen. Dit kan je helpen om een dieper begrip en waardering voor een kunstwerk te krijgen. Soms kan het verhaal achter een kunstwerk net datgene zijn wat het bijzonder voor je maakt.

5. Vraag om Advies

Schroom niet om ons advies te vragen, curatoren aan te spreken of zelfs vrienden en familie hun opinie te aanhoren. Ze kunnen waardevolle inzichten bieden en je helpen om je gedachten te ordenen.

6. Laat je Intuïtie Spreken

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je een kunstwerk kiest dat bij je past en je blij maakt. Vertrouw op je intuïtie en wees niet bang om iets te kiezen dat je echt aanspreekt, ook al valt het buiten je gebruikelijke smaak of voorkeuren.

7. Neem de Tijd

Het is belangrijk om de tijd te nemen bij het kiezen van een kunstwerk. Overhaast geen beslissingen en geef jezelf de ruimte om verschillende opties te overwegen. We voegen maandelijks nieuwe kunstwerken en kunstenaars toe. Soms kan het nuttig zijn om een paar dagen of weken te wachten voordat je een definitieve beslissing neemt.

Conclusie

Het vinden van het perfecte kunstwerk uit een collectie van 900 stukken is een reis die geduld, zelfreflectie en een beetje onderzoek vereist. Door je smaak te definiëren, gebruik te maken van zoekfilters, tentoonstellingen te bezoeken, beschrijvingen te lezen, advies te vragen en je intuïtie te volgen, kun je een kunstwerk vinden dat niet alleen je esthetische voorkeuren weerspiegelt, maar ook een blijvende indruk op je maakt. Veel succes en geniet van het proces!